Turul Állatorvosi Rendelő és Patika

Veszettség elleni oltás

A veszettség elleni oltás beadatása minden kutya számára kötelező az ide vonatkozó jogszabályok értelmében. A védőoltás elhagyása nem csak komoly bírsággal, de nagyfokú egészségügyi kockázattal is jár.

Jelenleg a veszettség ellen nincs gyógymódod, a betegség egyaránt veszélyes az emberre és az állatokra, ami halállal is végződhet.

Állatorvosi rendelőnk szolgáltatásai között szerepel a kötelező védőoltások beadása, a szintén előírt mikrochipes megjelöléssel.

📅 Foglaljon időpontot online: http://bit.ly/3a6pUuu

A veszettséget okozó vírus a fertőzött állatok nyálával terjed harapás vagy egyéb sérülésen keresztül. Elsősorban borz, róka és denevér nyálával találkozhatnak kedvenceink. A lappangási idő változó, amit a harapás helye határoz meg. Minél több ideg található a sérülés helyén, annál gyorsabban támadja meg a központi idegrendszert.

Ha veszettség gyanúja merül fel, azonnal forduljon állatorvosainkhoz, akik megteszik a szükséges lépéseket.

A veszettség tipikus tünetei a nyáladzás, nehézkes nyelés, kancsalság, viselkedészavar, rekedt hang. A betegség előrehaladtával, a 5-8-ik napon alultápláltság és bénulásra utaló tünetek jelentkeznek, majd a 12-15. napon az állat elpusztul.

Ne kockáztasson! Oltassa be kutyáját, macskáját és védje önmagát az emberre is veszélyes veszettséggel szemben! Foglaljon időpontot online: http://bit.ly/3a6pUuu